Anneloes Zwaagstra: “Ik zie het als een uitdaging”

Anneloes Zwaagstra: “Ik zie het als een uitdaging”

De 14-jarige Anneloes Zwaagstra is een fanatieke wedstrijdamazone die altijd wel in is voor een uitdaging. Zo brengt ze haar pony’s Nanli en Miranti uit in de sport en stuurt ze regelmatig een video in naar WeAllRide. Anneloes rijdt al paard sinds ze tien is.

De pony waarmee ik meedoe is een D-pony die ik nu ongeveer een half jaar rijd. Officieel is hij van mijn instructrice, maar ik mag hem rijden en uitbrengen. We starten nu L en dat gaat echt super goed en hij is heel braaf. De afgelopen tijd heb ik me veel bezig gehouden met het rijden van online-wedstrijden. Zo heb ik met Nanli meegedaan aan de [email protected] Naast Nanli heb ik ook nog een E-pony, Miranti, met hem heb ik meegedaan aan de Epplejeck kür op muziek”.

 

Even wennen

“In 2019 waren we op Jumping Amsterdam en toen kwamen we een stand van WeAllRide tegen. We wisten niet precies wat het was, maar het leek ons leuk om een keer mee te doen. Ik vind het heel leuk om online wedstrijden te rijden, al was het in het begin wel even wennen. Je hoeft bijvoorbeeld niet naar een andere plek, je kan gewoon een proef filmen bij je thuis. Ondanks dat het een beetje gek is vind ik het wel heel leuk om te doen”.

 

Minder stress

De jonge amazone neemt het tijdens onze wedstrijden vaak op tegen de volwassenen. “Het best anders, want het leeftijdsverschil is soms heel groot. Maar het is wel heel leuk om te doen. Af en toe is het best spannend, maar ik zie het ook wel weer als een uitdaging”.

Anneloes heeft geen voorkeur voor thuis of juist op ander terrein wedstrijd rijden. “De proeven zijn iets anders, maar voor de rest is het wel hetzelfde als normale wedstrijden. Ik kan echt niet kiezen want ik vind beide echt super leuk. Het grootste verschil is dat thuis wat minder spannend is, je hebt toch wat minder stres dan op normale wedstrijden”.

“Het jurycommentaar is heel uitgebreid, je kan er echt wat mee. Dat vind ik echt heel fijn. Tot nu toe vond ik de kür op muziek het leukst om mee te rijden, want die mocht je helemaal zelf bedenken. Ik heb samen met mijn moeder gekeken naar wat er verplicht in moest en wat qua volgorde logisch was. Daarna hebben we het een keer opgenomen zodat we er muziek bij konden maken. Toen dat klopte hebben we de proef opgenomen en ingestuurd. Het was echt super leuk om te doen!”, sluit ze af.

 

Tekst: Isa Wessels

Foto: Privébezit