Annette Timmer: “Ik kan de eigenschappen van een paard aflezen van de iris”

Als je meedoet met de [email protected] competitie maak je kans op vele prijzen, waaronder een basisiriscopie van je paard door Annette Timmer. Iriscopie is een eeuwenoude geneeswijze. In de iris eindigen duizenden zenuwen die direct in verbinding staan met de hersenen. Veranderingen in zenuwprikkels geven veranderingen in de iris.

Annette Timmer kan die veranderingen lezen. Zij kan via de iris letterlijk in het paard kijken en je informatie geven over het karakter, de oorzaak van problemen en de aandachtspunten van je paard.

Probleempaarden

Timmer zit van jongs af aan al in de paarden, net zoals haar ouders en grootouders. “Ik ben altijd al gepassioneerd geweest met en voor de paarden, daar voel ik me heel prettig bij. Regelmatig kwamen er paarden met problemen op mijn pad, wat ik heel interessant vond. Vaak wist ik dat er iets was, maar kon ik er niet gelijk mijn vinger opleggen. Pas toen iriscopie op mijn pad kwam en ik leerde hoe ik een iris kon uitlezen, ging er een wereld voor me open”.

Signalen

Timmer kan verschillende onderliggende problemen aflezen tijdens een sessie. “Ik kan zien of de spijsvertering goed is, of het paard stress heeft, of de spieren te veel gebruikt worden en of het paard vroeger ongelukken heeft gehad waar hij nog steeds lichamelijk last van heeft. Daarnaast kan ik zien welke kant van zijn lichaam meer gebruikt wordt en of zijn organen wel goed functioneren”. Het uitlezen van een oog is echt een vak apart. “De iris kan je zien als een soort landkaart die verbonden is met zenuwen uit het ruggenmerg. De zenuwen geven signalen aan de hersenen en de hersenen zitten weer verbonden met de iris, die verandert zodra er een negatieve verandering van zenuwprikkels is”.

Overzicht

Alle tweede prijs-winnaars van de [email protected] krijgen een basisiriscopie aangeboden. “Dat houdt in dat je zelf foto’s moet maken van het oog van je paard en aan de hand daarvan kan ik een basisrapport opstellen”, legt Timmer uit. “Als je foto’s instuurt van een gezond paard kan ik aflezen waar de sterke eigenschappen zitten, of waar eventuele zwakke eigenschappen zitten waar je nog niks vanaf wist. Mocht je paard wel problemen hebben, kan ik die er ook uithalen. Je krijgt een overzicht van hoe het met je paard gaat”.

Wil je kans maken op zo’n bijzondere check-up van je paard? Stuur dan snel je video in naar de [email protected] competitie!

Tekst: Isa Wessels

Foto: Ifat Zohar Photography