WeAllRide competitie Cat 4 november/december

Deze competitie is speciaal voor de Para-ruiters.

Doe mee

WeAllRide Competitie – Cat 4

Prijzen

1e prijs: Online EJ gift voucher t.w.v. € 40,-
2e prijs: Online EJ gift voucher t.w.v. € 30,-
3e prijs: Online EJ gift voucher t.w.v. € 20,-

Alle klassen worden onder handicap verreden.

Datum

Opent: 01-11-2020
Gaat dicht: 30-12-2020

LET OP: Op de laatste dag van de inschrijving moeten alle video’s vóór 18:00 uur bij ons binnen zijn, zodat de jury voldoende tijd heeft om de protocollen te beoordelen.

Details

Deze competitie is voor Para-ruiters. We hebben hier speciale proeven voor ontwikkeld in 5 klassen.

Categorie 4 is bedoeld voor de Para-ruiters. We hebben hier speciale proeven voor ontwikkeld in 5 klassen:

Categorie 4 en Klassen

Categorie 4 is bedoeld voor de Para-ruiters met lichamelijke beperking. Deze ruiters kunnen met bepaalde hulpmiddelen toch fijn paardrijden. Voor deze categorie kennen we 5 klassen.

Para 1: Download Protocol

In dit niveau zijn alle figuren en oefeningen zijn in stap. De jury kijkt in deze klasse naar de uitvoering van de oefeningen en de impuls van het paard. Het paard mag hierbij nog volledig in horizontale balans lopen.

Para 2: Download Protocol

In deze klasse ga je naast stappen ook een aantal oefeningen in draf uitvoeren. De figuren zijn nog op basis niveau. De jury kijkt vooral naar de uitvoering van de oefeningen, impuls en inwerking van de ruiter.

Para 3: Download Protocol

Deze proef heeft oefeningen in zowel stap, draf als galop. De jury kijkt hier echt naar het ontstaan van een harmonieuze samenwerking tussen ruiter en paard. Alhoewel het paard nog in horizontale balans mag lopen, wordt er al wel gekeken naar de groei potentie.

Para 4: Download Protocol

Op dit niveau zijn de oefeningen echt gericht om te laten zien waar jullie als combinatie staan in de mate van africhting. Om deze oefeningen goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat jij en je paard al goed op elkaar zijn ingespeeld en de gehoorzaamheid bevestigd is. Het paard behoort hier al richting opwaartse balans te gaan.

Para 5: Download Protocol

Dit is het niveau waar jij en je paard echt samen een eenheid moeten zijn. Om deze oefeningen goed uit te kunnen voeren is het belangrijk dat je paard kan verzamelen in zijn gangen. Daarnaast moet jij het paard goed getraind hebben in de lengtebuiging en impuls. De jury verwacht op dit niveau een combinatie die in opwaartse balans, samen de oefeningen kunnen uitvoeren met minimale hulpen.