EJ Kür op muziek: opties muziek

Facebook
Muziek kiezen voordat je een video opneemt:

  1. Open de Facebook-app voor iOS of Android.
  2. Tik bovenaan het nieuwsoverzicht op + Toevoegen aan verhaal.
  3. Tik op en vervolgens rechtsonder op of MUZIEK.
  4. Tik op een nummer om het te selecteren.
  5. Sleep de schuifknop naar links of rechts om een clip van het nummer te selecteren.
  6. Tik op of op Start om een video op te nemen.
  7. Tik op om je opname te beëindigen. De clip wordt weergegeven in je verhaal.
  8. Tik op Delen in verhaal.

iMovie
Heb je een Mac? Dan kan je Imovie gebruiken. Daar kan je de video van je proef inladen en de muziek eronder zetten. 

Beschikbaar voor: iOS

Kosten: gratis

iMovie staat al jaren in de app store en is weinig veranderd sindsdien. Maar waarom een goed concept veranderen? Deze app is dan ook degelijk en is heel gebruiksvriendelijk. 

Apples montage-app is super eenvoudig in gebruik. De bediening wijst zichzelf. Je kunt met een eenvoudige vingerbeweging video’s inkorten en verplaatsen. 

Je hebt de keuze uit 10 video filters. En 8 thema’s met bijpassende titels en muziek. Op je video kan je slow motion en fast forward toepassen. Ook kan je gebruik maken van splitscreen en picture-in-picture effecten.

Clips
https://www.apple.com/nl/clips/

Beschikbaar voor: iOS

Prijs: gratis

Clips is van Apple, en daardoor alleen beschikbaar voor iOS. Je video’s kunnen worden opgeslagen in iCloud zodat je deze op al je idevices kunt gebruiken. 

Waar je even rekening mee moet houden: deze app maakt alleen vierkante video’s. Heel handig voor social media, maar niet in alle gevallen zit je misschien op een vierkante video te wachten. Wat ook goed is om te weten is dat je niet kunt knippen in je filmmateriaal. Elk shot moet dus extra goed opgenomen worden, want je kunt er later niet meer aan schaven. 

Bijzonder aan deze app is dat je live automatisch kunt ondertitelen bij je video. De app werkt met de spraakherkenning van je iPhone. Daardoor is het ook mogelijk om bijvoorbeeld live een voice-over in te spreken. De ondertiteling is mogelijk in verschillende talen en is achteraf aan te passen. Dat is ook wel nodig, want deze ondertiteling werkt niet altijd feilloos. 

Verder heb je keuze uit veel leuke posters, effecten en stickers. En heel veel keuze uit muziek. 

YouCut

Beschikbaar voor: Android

Prijs: gratis

YouCut richt zich voornamelijk op het editen van video’s voor YouTube (alhoewel je video als hij klaar is ook prima gedeeld kan worden op social media).  Je kan dan ook heel veel aanpassen op het gebied van formaat, snelheid, kwaliteit en beeldratio. 

Een pluspunt van deze app is dat je kwaliteit van je filmmateriaal erg hoog blijft, zelfs als je er voor kiest hem te comprimeren. En wat fijn is: geen watermerken in je video en geen banners in de monteer-app. 

Bron: videobird.nl

dank voor de toffe tips

Ga terug