Epplejeck Vrije Kür op muziek, de juni & juli competitie

Één van de deelnemers uit de 1e periode

kur op muziek

Rijd een Kür op muziek op je eigen niveau, in je eigen rijbaan

Wegens succes verlengen we onze eigen Kür op muziek, een unieke Epplejeck wedstrijd! 

Toegankelijk voor iedereen, op elk niveau. Of je nu wedstrijdruiter of recreatieruiter bent, een eigen paard of een lease paard hebt, iedereen die de beschikking heeft over een paard of pony mag meedoen!

Wat houdt deze wedstrijd in?

Krijg jij ook altijd kippenvel bij het zien van een prachtige kür op muziek en fantaseer je stiekem zelf tijdens het rijden ook wel eens dat je een Kür aan het rijden bent? Dit is je kans om het echt te doen!

Epplejeck Kür op muziek at home is een wedstrijd waarbij je je eigen dressuurproef op muziek gaat uitwerken om hem vervolgens te rijden in je eigen rijbaan. Laat je proef filmen, bewerk de video door er muziek onder te zetten en upload de video vervolgens op het platform van WeAllRide. Een professionele jury beoordeeld online je proef en geeft feedback waar je vervolgens weer mee aan de slag kunt. Je gaat dus thuis de competitie aan met ruiters/amazones uit o.a. heel Nederland, België en Luxemburg!

Bekijk details


Wanneer en welke niveau’s?

Epplejeck Kür op muziek loopt van 1 juni-15 juli 2020, in deze periode kan je je video insturen. Je kan zowel met een paard als met een pony meedoen, deze strijden tegen elkaar in dezelfde klasse. De klassen die je kunt rijden zijn:

  • Basis
  • Licht
  • Middelzwaar
  • Zwaar

Voor een uitleg van alle klassen, de bijbehorende oefeningen en moeilijkheidsgraad, kun je hier de protocollen per niveau downloaden.

Bekijk details

Hoe kan ik meedoen, stappenplan

Meedoen is heel laagdrempelig! Laat iemand met een (telefoon)camera je proef filmen, monteer de muziek eronder en upload de video van je kür op het platform van WeAllRide bij de wedstrijd “Epplejeck Kür op muziek at home”. Als je nog geen account hebt kan je deze eenvoudig aanmaken. Met ons handige DYI Kur op Muziek stappenplan moet het gegarandeerd goed komen.

Bekijk stappenplan

Muziek toevoegen aan mijn proef

Voor iedereen die nog niet zo bekend is met het maken en bewerken van video’s, kunnen wij ons voorstellen dat je denkt; waar kan ik muziek vinden die onder mijn video past en hoe voeg ik dit toe aan mijn video? Het is belangrijk rechtenvrije muziek te gebruiken, om te voorkomen dat je achteraf een rekening opgestuurd krijgt. De programma’s die we hieronder benoemen bieden dit aan en hiermee kan je vrij eenvoudig zelf je video bewerken/monteren.

Bekijk opties muziek

Te winnen prijzen

Uiteraard zorgt Epplejeck ook voor leuke prijzen. In deze competitie wordt er per klasse een eigen ranking opgemaakt, paarden en pony’s strijden tegen elkaar. Het prijzenpakket* per klasse is als volgt:

1e prijs: Epplejeck cadeaubon t.w.v. €50,-
2e prijs: Epplejeck cadeaubon t.w.v. €40,-
3e prijs: Epplejeck cadeaubon t.w.v. €30,-
4e prijs: Epplejeck cadeaubon t.w.v. €20,
5e prijs: Epplejeck cadeaubon t.w.v. €10,-

*per 4 deelnemers zal er een prijs beschikbaar worden gesteld tot een maximum van 5 prijzen per klasse

Extra prijzen

Voor de kür met de best passende muziek en het mooiste geheel, stellen we nog een extra prijs ter beschikking, namelijk een mooie kledingset van het merk Quur t.w.v. ruim €200,-! De set bestaat uit een rijbroek, shirt of vest, handschoenen en sokken. Dus zorg dat jij en je paard er spik en span uitzien op de video!

Inschrijfgeld

Het is een wedstrijd met echte jury’s*. De deelname is normaal gesproken €15,- per ingezonden video. Gezien de rare en onzekere tijd op dit moment, hebben we een speciale actieprijs voor jullie en is de deelname nu eenmalig 12,50 per ingezonden video. Hiervan gaat € 1,- naar ParaPaard. Hiermee steunen wij de paardensport voor gehandicapten. Tot slot ontvangt iedere deelnemer een kortingsbon van €5,-, te besteden op www.ej.nl


*De behaalde punten tellen niet mee voor wedstrijden georganiseerd door andere organisaties

Vragen?

Voor vragen hebben we een speciaal WhatsApp klantenservice voor jullie klaar staan via: +31 6 26949312.

Wij wensen je heel veel plezier en succes met meedoen.

Het Epplejeck & WeAllRide Team