Hart van Nederland maakt item over WeAllRide

Op dit moment draait het platform WeAllRide overuren door de nieuwe vorm van wedstrijd rijden.

WeAllRide, het platform dat sinds 2 jaar het voor iedereen mogelijk maakt om via video-opnames  dressuurwedstrijden te rijden, heeft op dit moment te kampen met topdrukte. Het TV programma Hart van Nederland heeft dit opgemerkt en hiervoor een item gemaakt. Dit is op dinsdag 14 april uitgezonden.

Terugkijken kan hier: Hart van Nederland

Hoe werkt het?

De deelnemer laat de dressuurproef filmen en stuurt de video via WeAllRide naar de jury, die de proef op afstand op een scherm beoordeelt. Die beoordeling, het protocol, ontvangt de deelnemer binnen 48 uur. Objectief en met positieve tips, zodat de ruiter zich kan blijven ontwikkelen.  

Niveau toetsen in eigen omgeving 

WeAllride is een initiatief van oprichters Rens Plandsoen en Renée de Graaf. “Deze  flexibele vorm van wedstrijdrijden geeft meer vrijheid en ontspanning, ook voor het paard. Die hoeft niet vervoerd te worden waardoor stress kan worden voorkomen. 

Dat we door de Coronacrisis zo veel inzendingen zouden krijgen, hadden wij niet zien aankomen. We verwerken op dit moment honderden video’s per week.” 

Harmonie tussen ruiter en paard  

WeAllRide heeft allerlei competities. Onderscheidend aan de proeven is dat ze uitdagend zijn en meer gericht op de harmonie tussen ruiter en paard. Bovendien wordt aan het paardenwelzijn gedacht door in de dressuurproeven oefeningen te verwerken die bijdragen aan het optimaal gymnastiseren van een paard.  

Met de wedstrijden zijn punten te verdienen en prijzen te winnen die de winnaars krijgen opgestuurd. 

Van iedere proef wordt één euro gedoneerd aan het ParaPaard  dat zich inzet voor ruiters met een beperking.

www.weallride.nl