Laura Slooff: “Ik was blij met het resultaat”

Laura Slooff deed mee aan de Epplejeck Kür op muziek. Dit deed ze mee met Ellastrade (Ella), een tienjarige merrie die ze nu twee jaar verzorgt.

“Ik was al een tijdje opzoek naar een verzorgpaard toen ik via mijn oude oppas-adres terecht kwam bij de eigenaresse van Ella. Nadat ik contact opgenomen had met haar zijn we gaan kijken en heb ik geborsteld en kennisgemaakt met haar. Het klikte gelijk heel goed. Meestal is ze hartstikke lief, maar ze kan ook heel erg eigenwijs zijn. Het blijft een paard natuurlijk”, begint de amazone lachend haar verhaal.

Online rijden

“Ondertussen wordt onze band steeds beter en kan ik niet meer zonder haar. Ze heeft met haar eigenaresse fanatiek wedstrijden gelopen, maar vanwege blessures ging dat een beetje af en aan. Tot nu toe heb ik alleen maar onlinewedstrijden met haar gereden, wat heel goed gaat”.

Ze vervolgt: “Online wedstrijden zijn veel meer ontspannen dan normale wedstrijden. Tijdens de kür heb ik heel lekker kunnen rijden en kunnen genieten van mijn proef, wat ik heel belangrijk vind. Het is fijn dat andere mensen een keer op deze manier kunnen meekijken en we tips krijgen zodat we bepaalde onderdelen kunnen verbeteren”.

Groepsprestatie

Slooff heeft samen met de eigenaresse van Ella een kür bedacht. “We hebben samen gekeken naar de oefeningen en toen heeft ze me geholpen een proef te schrijven, want dat vond ik nog best moeilijk. Daarna hebben we muziek erbij gezocht en zijn we hard gaan oefenen. Ik was blij met het resultaat en het was super leuk om dit samen te kunnen doen, het is echt een groepsprestatie geworden. We hebben dit samen bereikt”.

“Wat mij opviel aan het commentaar is dat het heel positief is. Het wordt goed onderbouwd en je krijgt goede tips. De feedback had een positieve lading, ik kan er echt heel veel mee. Zo ging de jury bijvoorbeeld dieper in op het verruimen van stap en draf. Daar was ik in de training al veel mee bezig en ga ik nu nog harder aan werken”.

Communicatie

De komende tijd werkt de combinatie nog lekker door. “Ik zou het leuk vinden om binnenkort een keer een reguliere wedstrjd te rijden, maar plezier hebben vind ik het belangrijkst. Ik wil dat we elkaar nog beter leren kennen en begrijpen. Af en toe hebben we nog een beetje moeite met de communicatie, daar kunnen we nog verder in ontwikkelen. De komende tijd willen we gewoon samen leuke dingen doen en genieten”.

Tekst: Isa Wessels

Foto: SophieGrafie