Linda Haverkate: “Online wedstrijden gaan ons zeker helpen”

Linda Haverkate: “Online wedstrijden gaan ons zeker helpen”

Linda Haverkate is een enthousiaste amazone die al meerijdt met de online wedstrijden vanaf het begin. Op dit moment heeft ze een jong dressuurpaard waar ze graag hogerop in de sport mee wil komen. “Online proeven helpen ons hier echt bij”, geeft ze enthousiast aan.

“Fire Fox is een vijfjarig Duits dressuurpaard dat ik anderhalf jaar terug gekocht heb van mijn trainster. Hij was beleerd op dat moment dus ik heb hem zelf doorgereden. We zijn nu een paar keer op concours geweest en dat gaat echt super goed, we mogen vrijwel altijd een lintje mee naar huis nemen. Ondanks dat het heel goed gaat, let ik er wel op dat we niet te hard van stapel lopen. Fire Fox is een beetje een binnenvettertje, dus hij laat het niet altijd zien als hij stres heeft. Ik geef hem de tijd en de ruimte om het op zijn tempo aan te pakken”.

 

Even wennen

Een tijdje terug heeft de combinatie hun L1 debuut gemaakt tijdens een meetmoment in Almelo. Hier wisten ze beide proeven te winnen. Linda geeft aan dat onze online wedstrijden heel erg geholpen hebben bij het trainen en voorbereiden. “Het is een leuke manier van wedstrijden rijden zonder dat je echt wedstrijd-stres hebt. Er zitten geen grote verschillen in vergeleken met normale wedstrijden, het is alleen wat laagdrempeliger”.

 

Minder stress

“Het is leuk en je krijgt uitgebreide feedback. Ik vind dat je eigen gevoel ook een beetje moet kloppen met het jurycommentaar, bij We All Ride is dat altijd het geval. Daarnaast is het opbouwend en kan ik er altijd mee verder werken. Ik vind alle wedstrijden leuk. Het gaafste vind ik dat ik dressuurlessen van Rien van der Schaft en Dominique Fillion heb gewonnen, dat was wel echt even speciaal”.

“Ik zou uiteindelijk in het Z willen komen, maar alleen op een tempo wat voor ons beide fijn is. Het belangrijkste is dat we een team zijn en plezier hebben. Online wedstrijden gaan ons zeker helpen de komende jaren. Ik heb heel veel aan het commentaar, het is een manier om te meten waar je staat zonder dat er druk op staat. De combinatie van normale wedstrijden en online wedstrijden rijden is echt een uitvinding, helemaal voor een jong paard”, sluit ze af.

Tekst: Isa Wessels

Foto: Van Grunsven fotografie