Loes Geling: “Ik heb er geen moment spijt van gehad”

Loes Geling wist naar 68,10% te rijden in de landenwedstrijd Nederland-België. In de klasse licht strijdt ze met haar zelfopgeleide KWPN-merrie Finesse tegen de Belgen.

De amazone kocht Fien toen ze drie was. “Ik wilde altijd al een eigen paard en toen ik zestien was had ik eindelijk genoeg gewerkt en gespaard om er een te kopen. De intentie was niet perse om wedstrijden te gaan rijden. Ik kocht Fien dan ook met het idee van het is leuk en we zien wel wat we gaan doen, en daar heb ik geen moment spijt van gehad”.

Heethoofd

Ze vervolgt: “Het is een heel lief paard met een ontzettend leuk karakter. Ze kan best een heethoofd zijn, maar verder is ze echt onwijs leuk. Al heb ik in het begin wel veel hulp nodig gehad. Ik was zestien, kwam net van de pony’s en was niet gewend om een gevoelig en sensibel paard te rijden. Gelukkig heb ik veel hulp gehad van de manege waar we toen stonden, na een paar maanden begon ik hem echt door te krijgen”.

Online wedstrijden

Officieel is de bruine merrie springgefokt, maar Loes besloot er dressuur mee te gaan rijden. “We hebben een tijdje wedstrijden gereden, maar toen we net L1 geklasseerd waren verhuisden we van stal en hadden we niemand meer die ons kon brengen, dus toen zijn we gestopt met wedstrijdrijden. Een vriendin van mij vertelde me dat ze wel eens meedeed aan onlinewedstrijden, dus toen ben ik mij er ook in gaan verdiepen. Zodoende leek het mij ook leuk om te proberen, en dat pakte goed uit. Ik vond het heel leuk en het is ideaal, helemaal omdat je niet afhankelijk bent van vervoer”.

Het enige jammere is dat je na de wedstrijd niet kan blijven hangen met andere ruiters, maar voor de rest is het wel ideaal. Online rijden is ook een stuk minder stressvol, wat super handig is omdat zowel mijn paard als ikzelf best stressgevoelig zijn”.

Ambities      

“Natuurlijk hoop ik ooit eigen vervoer te krijgen en de reguliere wedstrijden weer op te pakken, maar we moeten maar even zien hoe het loopt. We zijn niet heel ambitieus, maar ik zou nog wel iets door willen groeien in het springen. Daar hebben zijn we op dit moment de enige op stal die springen, dus dan mist de motivatie af en toe een beetje”.

Tekst: Isa Wessels

Foto: Privébezit