Malou van de Kouwenhove: “Ares is geen standaard manegepony”

Iedereen kan meedoen met onze onlinewedstrijden. Alle soorten ruiters en alle soorten paarden zijn van harte welkom om een video in te sturen via onze website. Malou van de Kouwenhove rijdt met manegepaard Ares mee in de reguliere competitie. Met 68,21% houdt ze momenteel de gedeelte tweede plaats bezet.

Malou rijdt vast op de haflinger Ares. “Ik werd hier een paar jaar terug op ingedeeld omdat mijn instructrices hem wel bij mij vonden passen. In het begin was het rijden best wel moeilijk. Tot een paar jaar terug schrok hij heel veel en schoot hij weg tijdens het rijden, maar nu is hij wat rustiger. Het is in ieder geval geen standaard manegepony”, lacht ze. “Het is een pony met karakter”.

Eerste keer

Naast de reguliere manegelessen lest de combinatie ook nog bij een instructrice van buiten de manege. “Normaal rijden we geen wedstrijden, maar van haar mochten we een keer meedoen met deze competitie. Het was weer eens wat anders, maar echt super leuk. Het is leerzaam om een keer feedback te krijgen van iemand die we niet kennen, ondanks dat het onze eerste keer proefgericht rijden was”.

Constanter

“Voor mijn gevoel had ik niet super gereden, maar de jury was heel soepel en aardig. We kregen veel adviezen en tips waar we echt wat mee kunnen. Voor de komende tijd is mijn doel dat Ares wat fijner dressuurmatig gaat lopen en constanter wordt in zijn gangen. Op lange termijn willen we ook werken aan het springen, want dat vindt hij nog best spannend”, sluit Malou af.

Tekst: Isa Wessels

Foto: Privébezit