Selectie NK video Neckrope Dressuur Equiday

Voor iedereen die rijdt met neckrope en zich wil meten aan anderen

WeAllRide heeft samen met Equiday een aparte competitie opgezet: NK Neckrope Dressuur. Deze competitie is speciaal opengezet voor ruiters die met neckrope dressuur rijden. Lees snel verder hoe het werkt en doe mee!

Hoe werkt het?

In opvolging van het succes NK Neckrope Springen, organiseert Equiday nu ook NK Neckrope Dressuur

Deze vorm van rijden kan op zich in alle klasse, maar in verband met veiligheid, schrijven wij deze in eerste instantie alleen uit in Categorie 5. Deze categorie is speciaal voor Neckrope ruiters.

De boordeling wordt uitgevoerd door een expert op het gebied van Neckrope rijden. Er zal echt gekeken worden naar de graad van africhting en harmonie tussen ruiter en paard.

In de proef wordt doorzitten gevraagd omdat je hiermee de meest constante inwerking hebt vanuit je zit. Dit is vooral met het rijden met een neckrope erg belangrijk.

In deze klasse N1 en N2, zullen we nog geen punten aftrek geven wanneer je licht rijdt, maar je zult dit wel terug vinden in de tips en het persoonlijk advies.

In de klasse N3 wordt er echt al wat meer gevraagd van de africhting van het paard. Daarom is in die klasse het doorzitten wel echt verplicht. Besluit je toch licht te rijden tijdens een oefening? Dan zul je dat terug zien in je punten en uiteraard in de tips en het persoonlijk advies.

Voor neckrope rijden hebben we een apart reglement opgesteld: Reglement NeckropeVoor alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, volgen we ons Algemeen wedstrijd reglement, aangevuld met ons online wedstrijdreglement

Online selectie én Offline finale rijden op het prachtige evenement Equiday

Online selectie

Meedoen aan de online selectie kan van 1 juli 2019 t/m 30 september. Dus gewoon thuis in jouw eigen omgeving! Je rijdt de proef, laat je filmen (vanaf C) en stuur de proef in. Ontvang binnen 48 uur jouw score met goed gevuld protocol! 

Meedoen? Klik hier: Doe mee aan de wedstrijd . Kies bij competitie “Selectie NK video Neckrope Dressuur Equiday”. 1x meedoen is genoeg om je te kwalificeren.

We kennen 3 klassen in deze categorie. Per klasse zal de top-3 geselecteerd worden voor de finale op Equiday. Niet in de top-3? Doe nog een keer mee en kijk of je jouw score kunt verbeteren!

Offline Finale op Equiday

De finale is op zaterdag 5 oktober op locatie Manege Luxool in Nijkerk (Gld). De prijzen worden verzorgd door Equiday. 

Het heeft niet helder op deze pagina gestaan, maar deelname aan de Finale kost normaal gesproken € 20,- per proef. Dit heeft te maken met de extra kosten die wij moeten maken voor het organiseren van een Offline Finale. Nu vinden wij het niet eerlijk om de deelnemers hier zo mee te confronteren en hebben we een vrijwillig betaalverzoek gestuurd. Het is dus niet verplicht om te betalen. Wij hopen op jullie begrip voor ons als startup organisatie. Alvast bedankt!

Wij wensen iedereen veel plezier en succes in deze competitie!

Het WeAllRide Team