Tamara Wolfs: “Online wedstrijden geven ons een doel om naartoe te werken”

 

In de tweede selectie van de landenwedstrijd Nederland tegen België staat Tamara Wolfs bovenaan met een score van ruim 69%. Ze doet mee met de 29-jarige merrie Safira, die ze al 14 jaar heeft en zelf heeft opgeleid tot Z-niveau.

“Tot zes jaar geleden bracht ik Safira fanatiek uit in de reguliere sport”, begint Tamara haar verhaal. “Op dit moment is ze nog heel fit en vindt ze het heel leuk om te werken. We trainen rustig op B en L-niveau, veel meer ga ik niet meer van haar vragen. Voor haar doen doet ze het super goed en ze is heel enthousiast”.

Choreografie 

“Vooral in de coronatijd is het leuk om een doel te hebben. Om haar in beweging te houden en te blijven rijden ben ik mee gaan doen met de wedstrijden van WeAllRide. Ik vind onlinewedstrijden heel prettig, de factoren die normaal stress met zich mee brengen ontbreken nu. Ik hoef haar niet meer te knotten of met de trailer weg, en toch hebben we een doel om naartoe te werken. Dat is echt super fijn”.

Tamara vindt het lastig om te beslissen welke wedstrijd ze tot nu toe het leukst vindt. “Ze hebben echt allemaal wel wat. De kür op muziek vond ik vooral leuk omdat het weer wat anders was. Ik ben trainster bij een dansschool, dus ik kon een keer een choreografie maken voor de paarden in plaats van een dansgroep. Dat vond ik heel bijzonder om te doen en het was leuk om een keer uit te proberen. Maar de gewone wedstrijden zijn net zo leuk om aan mee te doen”.

Selecties

Ze vervolgt: “De feedback bij WeAllRide is soms wat positiever onderbouwd, maar het zit wel echt op een lijn met commentaar wat je bij de KNHS ook kan krijgen. Ik heb tot nu toe meegedaan aan de [email protected] en de Epplejeck Kür op muziek. Op dit moment doe ik mee aan de landenwedstrijd omdat ik het gewoon heel leuk vind dat het met teams en selecties gaat. Het is weer eens wat anders, wat super leuk is”.

Naast Safira heeft de amazone nog een achtjarige ruin: Hidalgo K. “Ik heb hem gekocht toen hij vier was. Hij was een beetje ingereden, maar de basis was nog niet bevestigd. Vanaf daar heb ik hem zelf doorgereden. We zijn hem nu weer aan het opbouwen na een blessure, daarna gaan we hopelijk ook meedoen aan de landenwedstrijd”.

Sport

“Mijn oudere merrie wil ik vooral zo lang mogelijk fit houden. Ik blijf haar rustig beweging geven zodat haar lichaam en spieren soepel blijven. Ze vindt het heel leuk om te werken, dus zolang haar lichaam het aankan gaan we lekker door. Met mijn ruin wil ik gewoon zo ver mogelijk komen in de sport, we zien wel wat we uiteindelijk kunnen bereiken”.

Tekst: Isa Wessels

Foto’s: Privébezit/ Kimberly Duchateau Photography